Gazenne dokuması kadınlara hem meslek hem de gelir kapısı oluyor
Gazenne dokuması kadınlara hem meslek hem de gelir kapısı oluyor
12 adet ahşap aksamlı el dokuma tezgâhı, 1 adet çözgü makinesi, 1 adet sarma makinesi ile Kemaliye Kadınlar Derneği tarafından kurulan atölye’de Kemaliye’ye özgü olan Gazenne kumaşı dokunarak Kemaliyeli kadınların ellerinde yeniden hayat buluyor. 1960 yılına kadar Kemaliye yöresine özgü olan kumaştan gelir sağlayan Kemaliyeli kadınlar kaybolmuş yerel ürün olan Gazenne bezinin yeniden hayata geçirilerek kendilerine de gelir sağlıyorlar. Gazenne kumaşının özellikleri ipliklerinin kökboyasından olması, yüzde 100 pamuk olması ve Gazenne kumaşının kendine özgü çizgilerin sahip olması. Kemaliye’ye ait geleneksel Gazenne kumaşının yerel ürün olarak turizme kazandırılması suretiyle sosyo-ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak ve Kemaliye de yaşayan kadınlara iş istihdamı kapısının açılması hedefleniyor.
Gazenne Kumaşı Dokuyan Saadet Erdal: “Bu dokumayı ben 7 sene önce öğrendim. Daha önceden kayınvalidelerimiz, onların anneleri falan çok dokumuşlar. Zamanla yok olmuş. Daha sonradan Kadınlar Derneği ve Kaymakamlık sayesinde tekrardan gündeme geldi. Tezgahlar alındı. Projeler sunuldu. Ondan sonra bizlere öğretildi. Eğitmenler tarafından. Bizde öğrendik. Çokta memnunuz. Çok güzel bir uğraş. Ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Çocuklarımıza gelecekte bir şeyler bırakabiliyoruz. Geçmişten geleceğe güzel bir eser olsun diye. Kumaşımız peştamal olarak dokuduğumuzda her türlü kullanabiliyorsunuz. El emeği olduğu için kıyamayıp masa üstünde değerlendirenler var. Kare masa örtüsü olarak yapıyoruz. Onları kare masa örtüsü yapıyorlar. Kumaş dokuyoruz Gazenne kumaşı oda elbise dikiliyor. Gömlek dikiliyor. Onun özelliği de yazın serin tutması, kışın sıcak tutması. Yüzde yüz pamuk ve çizgisi sadece Eğin’e has bir dokuma. Bu görmüş olduğunuz peştamal olacak. 2 metre kadar dokuyoruz. 1,80. Gazenne kumaşımızda dediğim gibi gömlek, elbiselik, her türlü kullanabileceğiniz bir kumaş” dedi.
Kumaş Dokuyan Şerife Erdoğan: “Bende bu kursa devam ettim. Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerimizi öğrenip yaşatmak için. Gazenne buraya ait bir kumaş deseni. İsmi Gazenne. Dokuması aynı, içi dışı pamuklu. Öğrenip dokuyoruz. Devam ediyoruz. Modeli eskiden her yerde kullanmışlar. Şimdi bulunmadığı için daha çok yöresel elbise de, gömlek istediğin şekilde kullanabilirsin. Bizim buraya ait olduğu için elbise daha güzel oluyor” diye konuştu.
Kemaliye Kaymakamı İlhan Kayatürk’te, Kemaliye Kadınlar Derneği Gazenne Dokuma Atölyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kaymakam Kayatürk ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini ifade eden atölye çalışanları teşekkürlerini ilettiler.
THY bilet fiyatlarını sabitledi: Deprem bölgesine 11 bin gönüllü
THY bilet fiyatlarını sabitledi: Deprem bölgesine 11 bin gönüllü
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, deprem bölgesine düzenlenen 80 sefer ile 11 bin 780 gönüllü vatandaşın taşındığını duyurdu.
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “AFAD’ın davetine uyarak deprem bölgesine gitmek için havalimanlarımıza gelen gönüllü vatandaşlarımızdan 11 bin 780’ini, bu sabah 07.00’ye kadar yapılan toplam 80 sefer ile Adana, Gaziantep, Adıyaman ve Urfa’ya götürüldü” ifadelerini kullandı.
Yoğunluktan dolayı bölgeye intikalde aksamalar olabildiğine dikkati çeken Ekşi, vatandaşların bu durumu anlayışla karşılamasını istedi.
“Deprem bölgesine operasyonlarımız devam edecektir”
Ekşi, deprem bölgesine seferlerin aralıksız devam edeceğini aktararak, şunları kaydetti:
“- THY ailesi olarak deprem bölgesine profesyonel arama kurtarma ekipleri ve malzeme göndermek için İstanbul, İzmir, Ankara havalimanlarından tüm gücümüzle seferlerimizi devam ettiriyoruz.
– Bugün de deprem bölgesine operasyonlarımız devam edecektir.
– Allah, tüm milletimizin yar ve yardımcısı olsun. El birliği ile tüm sıkıntıların üstesinden geleceğiz.”
Erikli’de Satılık Yazlık Villalar: Saroz / Erikli M.N.Ekşioğlu Sitesi
Erikli’de Satılık Villalar: Saroz/Erikli M.N.Ekşioğlu Sitesi
Proje Hakkında:
Projemiz ; Edirne Keşan Erikli Sahili, Ada 0, Parsel 1943 de bulunan denize sıfır konumdaki arsa üzerine yapılmış olan 9 adet dubleks villadan oluşmaktadır.
Tüm villalar deniz manzaralı olup denize yakın olan A Blok 4 adet, Üst kotta bulunan B Blok da 5 adet villadan oluşmaktadır.
1.Kat; 2 yatak odası,1 Banyo ve 2 Balkon olarak toplam 44 m2 dir.
Çatı Katında 3.oda olarak kullanılabilecek ekstra bir alan bulunmaktadır.
Tüm villalar arası ses izolasyonu yapılmıştır.
Su kesintisine karşı depo ve hidrofor sistemi mevcuttur.
Otomatik bahçe sulama sistemi bulunmaktadır.
Salon ve 1.Kattaki 2 odada toplam 3 adet klima mevcuttur.
Tüm kapı ve pencerelerde panjur bulunmaktadır.
Merdivenler masif ahşap paneldir.
Tüm Kapılar, Mutfaklar ve süpürgelikler lake olarak imal edilmiştir.
Banyo ürünleri VİTRA marka seçilmiştir.
Tüm mutfak ürünleri ( Granit evye, evye musluğu, ankastre fırın, davlumbaz, ankastre ocak) FRANKE Marka seçilmiştir.
Tüm inşaat işleri bitmiş olup teslime hazırdır.
Daireleri gezmek için Şirket çalışanımız Cem Akgül’e 0 536 568 18 35’den ulaşabilirsiniz.
Keşan ilçesine bağlı bir köy olan Erikli Köyü’ne 2,5 kilometrelik mesafede bulunan Erikli Plajı, Saros Körfezi’nde bulunan, mavi bayraklı bir plajdır. Erikli Sahili, Trakya’da bulunan Ege Denizi sahil şeritlerindendir.
1960’lı yıllardan sonra yerleşime ilk önce çadır kampçılarıyla başlayan ve zamanımızda bir tatil kasabasına dönüşen bu tatil yöresi uzun ve güzel kumsalı, berrak ve temiz denizi ile yakın çevredeki tatilcileri kendisine çekiyor.
Erikli Hakkında:
Trakya’nın Bodrum’u olarak tabir edilen bu doğa harikası yer Türkiye’nin en geniş plajlarından birine sahiptir. Ulaşımı oldukça kolay olan Erikli, İstanbul’a 260 kilometre, Edirne’ye 150 kilometre, Tekirdağ’a 115 kilometre mesafede bulunmaktadır.
PROJE SAHİBİ ve SATIŞ FİRMASI:
EKŞİOĞLU ÖZGÜR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Adres: EKŞİOĞLU ÖZGÜR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Kemalpaşa Mah. Çarşı Cad. 133 / 3 Çanakkale
Email: info @eksiogluozgurinsaat.comTelefon
Telefon: 0 286 213 48 67 Fax: 0 286 213 59 91 GSM: +905323502525
Erikli’de Nerde Kalınır? : Flamingo Camping Erikli
Erikli’de Nerde Kalınır? : Flamingo Camping Erikli
Eriklinin Nezih Bölgesinde Gölün Hemen Yanı Başında, Ağaçlar Altında Muhteşem Bir Kamp Heyecanı Sizleri Bekliyor Olacak,
Flamingo Camping; Eriklinin Merkezi Konumunda Ulaşım Araçlarına, Otogara, Restaurantlara, Çarşı Merkeze ve Denize Çok Yakın Konumdadır.
Tatiliniz Boyunca Kendinizi Dinleyeceğiniz, Kuş Seslerinin Hemen Yanı Başında, Sabah Kalktığınızda Göl Manzarasını Karşınızda Bulacağınız Tesisimizde Sizleri Bir Misafir Gibi Ağarlayacağımızdan Emin Olabilirsiniz.
Kamp Alanımızda 15 Adet Bungalow Stili Çadırlarımız Bulunmakta Aynı Zamanda Kendi Çadırınızla Gelerek Konaklama da Sağlayabilirsiniz.
Çadırlarımızda İhtiyaç Duyacağınız Tüm İmkanları Sizlere Sunmaya Çalışıyoruz.
Yetkili Kişi:
Erikli’de Neresi Gezilir? İtalyan Koyu
Erikli’de Neresi Gezilir? İtalyan Koyu
Mecidiye’nin en güzel koyları arasında gösterilen İtalyan Koyu, buradaki halk tarafından, koydaki kaleden dolayı Kale Koy olarak anılıyor. Kumlu bir plaja sahip olan bu koyun denizi çok berrak, bu yüzden de yüzerken su altındaki minik balıklarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle bu koydaki gün batımı unutulmaz bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. Burada bir işletme olmasa da çadırınızla kamp yapabilirsiniz.
İstanbul, Avrupa Yakası’ndan 3-3.5 saat arası süren bir yolculuk ile hakikaten muhteşem bir denize ulaştık. İtalyan Koyu, daha çok kamp severlerin listesinde bir yer. Bakir ve çadır atmalık bir koy burası. İtalyan Koyu‘na gitmek için İstanbul-Keşan istikametini takip ederek Erikli-Mecidiye Sahili ayrımına sapmadan direkt devam ediyoruz. Burada iki yol var aslında biz biraz daha uğraştırıcı yola girdik. Girdiğimiz yol bizi Uzunkum’a çıkarttı önce. Yeri gelmişken Uzunkum da bir tercih olabilir. İtalyan Koyu ile yan yana, güzel bir yer. 10 lira giriş ücreti ve 10 lira şemsiye-şezlong ile yine güzel bir deniz bulunabiliyor. İtalyan Koyu için Uzunkum’dan devam edip yukarıdan aşağıya inmek suretiyle yola devam ediyoruz. Bu yol aslında 2 dakikalık bir yol ama arabayı biraz hırpalıyor. Bu nedenle yukarıda belirttiğim sahil ayrımına sapmadan devam etmek mantıklı.
Bu koy bir zamanlar NATO’nun tatbikat ve İtalyan askerlerinin çıkartma yaptığı yermiş. Bu adı da havalı olduğu için öyle kullanır olmuşuz. İtalyan Koyu, bakir bir koy. Tuvalet, duş gibi şeyler bulunmuyor. Gelirken mutlaka içecek ve yiyecek alın. Uzunkum ve İbrice ya da Mecidiye sahilinde tesis bulunuyor ama İtalyan Koyu için tam teşekküllü gelinmesi şart. Denize doğru akan bir dere, Türkiye’nin en güzel denizlerinden biri ile buluşuyor. İtalyan Koyu‘nun denizi efsane. Benim için en iyi denizler listesinde şu an ilk 5’te. Tebrikler İtalyan Koyu.
Mecidiye
İtalyan Koyu’nda uzun süreli kalacak teçhizatımız yoktu ama daha önemlisi yukarıda bahsettiğim nedenlerdi. Edirne’nin Keşan ilçesinde küçük bir belde olan Mecidiye de Saros Körfezi’nin güzelliğine sahip. Keşan’a 28 kilometre uzaklıkta Mecidiye, Rus-Türk Savaşının Müslüman mültecileri tarafından kurulmuş. Yaz olduğu için deniz odaklı bir gün organize ettiğimiz için Mecidiye gezilecek yerlere pek hakim değilim ama hafta sonu Mecidiye sahili hafta sonu iğne atsan yere düşmez bir halde olduğu konusunda netiz. Bu yüzden Mecidiye Askeri Kampı’na girerek bu günü muhteşem bir denizle ve gün batımı ile sonlandırıyorum.